Știri | Feeric

Feeric Fashion Days 7

5 4- 6 iulie 2014 ALBA IULIA

Știri

FFD Alba Iulia 2014 -¬ dragos dumitru   (12)

Feeric Alba Iulia s-a încheiat în salve de tun

Prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia s-a încheiat aseară în salve de tun, cu ceremonialul schimbării gărzii cetății, în aplauzele sutelor de spectatori adunați să vadă cel mai important eveniment de modă găzduit de orașul Alba Iulia.

Ultima zi de festival a debutat cu o nouă prezentare a unui designer originar din Alba Iulia. Purtând numele cetății, Iulia Manciulea Tileagă a pus în scenă o prezentare de o geometrie perfectă pe lungul pod de lemn al Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. Apoi, spectacolul s-a mutat în cealaltă parte a cetății, pe pasarela amenajată la Poarta III. Cinci designeri au prezentat noi colecții în ropote de aplauze și spre încântarea privitorilor. „În primul rând trebuie să vă mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că ați dat valoare acestui proiect și ne determinați să continuăm să facem Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Mulțumesc foarte mult Primăriei Alba Iulia și domnului primar Mircea Hava pentru că ne-au găzduit și ne-au susținut în realizarea acestui proiect”, a declarat Mitichi, producătorul acestui festival, la finalul serii de Gală din cetatea Alba Carolina.

Pe pasarela de la Poarta a III-a și-au prezentat creațiile, în a doua seară de gală, Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Lany`s, Anca Stănilă și Adina Buzatu. „Feeric Fashion Days este organizat excepțional, sunt uimită de fiecare dată că se poate organiza un show de asemenea dimensiune. Îmi place foarte mult și deja l-am trecut în agenda mea de anul viitor”, spunea Adina Buzatu la finalul prezentării sale de pe pasarela din cetate.

Prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia s-a încheiat cu spectaculosul schimb al gărzii din cetate, cu cai, costume de epocă, muschete și salve de tun.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia.

 

Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche

Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Feeric Fashion Days Alba Iulia – Day 1

DSC_6056

Seară feerică în cetatea Alba Carolina

Prima zi a Feeric Fashion Days Alba Iulia a fost un succes total. Mii de persoane au venit în superba cetate Alba Carolina pentru a vedea un spectacol de modă cum nu au mai văzut. În fața Muzeului Unirii, Claudia Castrase, designer originar din Alba Iulia, a prezentat o minunată colecție de inspirație japoneză, aplaudată îndelung de sutele de spectatori ce au privit spectacolul chiar și în picioare. „Sunt la mine acasă, e foarte frumos, e foarte relaxant. Totul a fost foarte bine pus la punct, la timp, a fost foarte bine. Inspirația colecției vine din costumul tradițional japonez, în special gheișele. Asta mă inspiră de foarte mult timp și am interpretat costumul într-o manieră foarte potrivită pentru a fi purtată. E o colecție de croazieră, o văd pe plajă, la mare, deasupra unui costum de baie”, spunea Claudia Castrase la finalul prezentării propriei colecții.

DSC_6056

Prezentările au continuat pe pasarela montată în fața Porții III a cetății, în prima seară a Galei Feeric. Sute de tineri s-au adunat în fața obeliscului pentru concertul lui Ștefan Stan apoi au întors privirile spre catwalk-ul pe care au fost prezentate 5 colecții diferite. Dana Săvuică a introdus în scenă, rând pe rând, colecțiile semnate de Mihaela Cîrlugea, Adriana Delia Bărar, All for Art, Giuka și Evgheni Hudorojcov, intercalate de momente artistice, show de balet sau mini-concerte ale Magic Cvartet. „M-am simțit extraordinar de bine. Uite ce loc minunat au ales organizatorii pentru Feeric Fashion Days. Aici e ceva … wow, mă aștept ca pe una din ușile acestea să iasă regele, regina, să se audă trompetele. Colecțiile mi-au plăcut nespus de mult. Mi-a plăcut că s-a introdus și o colecție pentru anul viitor, toamnă-iarnă 2015, așa cum se întâmplă și la săptămânile modei internaționale. Încet, încet o să ajungem și noi acolo”, spune Dana Săvuică, prezentatorul Galei Feeric. „Acum câțiva ani am venit aici și am văzut acest loc minunat și am spus că ar fi foarte frumos să organizăm o gală aici, la Poarta a III-a. Am avut niște designeri cu creații extraordinare, au arătat superb în adierea vântului. Mulțumim mult de tot Primăriei din Alba Iulia că au avut încredere în acest proiect și ne-au permis să organizăm acest eveniment aici. Am emoții pentru mâine, mai avem o zi cu o prezentare individuală la poarta a IV-a și o nouă seară de gală, unde îi așteptăm pe toți albaiulienii care doresc să vadă acest eveniment unic în cetate”, spune Mitichi, producătorul Feeric Fashion Days.

Ultima seară de festival debutează cu un workshop de fotografie de modă susținut de Quantuum România la poarta III. La ora 17, bloggeri de modă din întreaga țară se întâlnesc cu publicul și cititorii la cafeneaua Gavroche, apoi, la ora 19, pe podul de lemn al Porții a IV-a, Iulia Manciulea Tileagă își prezintă noua colecție. Seara se va încheia pe pasarela de la Poarta III, unde vor prezenta Lany`s, Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Anca Stănilă și Adina Buzatu. Gala Feeric se va încheia la ora 23 cu ceremonialul schimbului de gardă, cu torțe și salve de tun.

 

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia.

 

Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche

Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

macheta 2

Feeric în Cetate. La Alba Iulia

 

După șapte ani de succes la Sibiu, Feeric Fashion Days, cel mai important eveniment de modă din Europa de Est, face un nou pas în dezvoltarea festivalului. Timp de trei zile, Feeric Fashion Days se mută în magnifica Cetate Alba Carolina.

Prezentări de modă, expoziții de fotografie, concerte, petreceri și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă. „Eu îmi doresc de foarte mult timp să dezvolt Feeric-ul și în alte orașe din țară. Alba Iulia este un oraș superb, cu potential maxim, avand în vedere neconvenționalul spațiilor în care au loc prezentările de modă și resursele certe pentru profesionistii din Alba Iulia ce se regasesc în industria modei: designeri, make-up artisti, fotografi etc. Am fost extrem de încântat de receptivitatea Primăriei municipiului Alba Iulia de a organiza acest festival aici. Ni s-a oferit tot sprijinul necesar, pentru a avea un eveniment reușit”, spune Mitichi, directorul festivalului Feeric Fashion Days.

Festivalul debutează în 4 iulie cu o expoziție colectivă de fotografie de modă. În centrul Cetății, pe pietonala Mihai Viteazul, vor expune pe cuburi de mari dimensiuni Roxana Enache, Radu Cărnaru, Andreea Retinschi și Oltin Dogaru. Sâmbătă, ziua începe cu o prezentare de modă individuală, pe strada Muzeului, în fața Muzeului Național al Unirii, de la ora 19. Apoi, la ora 21, Dana Săvuică, prezentatoarea acestui festival, va deschide prima Gală Feeric în Cetatea Alba Iulia. Pe pasarela de la Poarta  a III-a a Cetății Alba Carolina își vor prezenta cele mai recente colecții designerii Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Anca Stănilă și Adriana Delia Bărar.

Duminică, tot de la ora 19, o nouă colecție va fi prezentată la Podul de lemn de la Poarta a IV-a, iar de la ora 21, în Gală, vor prezenta Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Iulia Manciulea Tileagă, Anamaria Șut și Adina Buzatu.

„Cetatea albaiulienilor începe să fie „revendicată” de organizatori de evenimente tocmai pentru ceea ce s-a realizat în ultimii ani: spații versatile, ce pot fi folosite de la parade militare și până la, în acest caz, paradă de modă. Opoziția dintre spațiile istorice și pasiunea creatoare a designerilor de azi este „la modă”. Feeric Fashiond Days este un festival care a pretins întâietatea în Romania, este expresia care definește perfect îmbinarea dintre ce am moștenit cu ceea ce modelăm în prezent. Frumusețea acestei cetăți va pune și mai mult în valoare colecțiile designerilor. Vă așteptăm cu drag pe toți la prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

 

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia.

 

Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche

Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

 

arhiva.feeric.ro

www.Facebook.com/feericfashion

Feeric Fashion Days – Day III

 
web design si concept online